Vi värnar kompromisslöst om kvaliteten och smaken. Det kräver hantverk i varje moment, och hantverk utgör också kärnan i vår verksamhet. Hantverk betyder för oss att vi uppriktigt värdesätter det arbete som utförs av såväl producenten, styckaren, köttklassificeraren och kocken som servitören. Hos oss både syns och smakar hantverket, och hantverket bekräftar samtidigt på ett transparent och spårbart sätt produktens färd från Atria-gårdarna till din tallrik.
Teemu Boman – Köksmästare, Gastrogrill Muré
Vi håller öppet
Lunch
tisdag – fredag: 11.30 – 15.00 (också take away)
À la Carte
tisdag: 15.00 – 22.30 (köket -21.00)
onsdag – fredag: 15.00 – 23.00 (köket -22.00)
lördag: 14.00 – 23.00 (köket -22.00)
Alcohol drycker serveras ända till 22.00
Murés sent lunch på lördagar 14.00 – 16.00. Dagens biff 27 €
Kvaliteten börjar med Atrias producenter
Vi på Muré vill föra fram den finska boskapsuppfödningens bästa sidor. De tar sig konkret uttryck i den goda smaken i din mat. Hos oss reser köttet bara några hundratal kilometer från gården till tallriken och är alltid färskt – det färdas inte tusentals kilometer i fryst skick.
Vi garanterar att nötköttet går att spåra, varje dag och varje portion, ända tillbaka till gården. Vi känner producenterna till namn och utseende, och är förtrogna med uppfödningsförhållandena på deras gårdar. De förhållanden där den finska boskapen föds upp, till exempel rent vatten och naturligt foder, garanterar en kvalitet som smakar också på den mest kräsna konsumentens tallrik. Dessutom har finsk nötboskap ett betydligt mindre kolavtryck i jämförelse med sina utländska artfränder. Hos oss i Finland bygger utfodringen av nöt på naturlig utfodring med gräs. Här utfodras nötboskapen varken med majs eller soja.
Atrias nötkött har åren 2018 och 2019 tagit hem segern i ”Biffarnas världsmästerskap” World Steak Challenge.
Urvalskriterier för kött
Atria har under tiotals år varit banbrytande inom finsk mörning av kött. Smaka på vakuummörat kött, liksom på kött som dry age-mörats i vår restaurang.
Murés nötkött handplockas bland de bästa råvarorna och möras under kontrollerade förhållanden. Därefter bedöms köttet alltid genom tre kriterier. Mörhet, marmorering och smakens intensitet är ledstjärnor i vårt arbete med att skapa en fulländad köttportion. Dessa tre kriterier, liksom köttets ursprung ända till gårdsnivå, känner du till redan när du beställer din måltid. Du behöver bara bestämma storleken på din köttportion och vad du vill äta tillsammans med den idag. Hos oss råder ingen motsättning mellan kött och grönsaker, utan den kulinariska njutningen kröns av säsongens bästa grönsaker – köttets bästa vänner.
Atrias nötkött har åren 2018 och 2019 tagit hem segern i ”Biffarnas världsmästerskap” World Steak Challenge.
Hantverket till heders
Vi värnar kompromisslöst om kvaliteten och smaken. Det kräver hantverk i varje moment, och hantverk utgör också kärnan i vår verksamhet. Hantverk betyder för oss att vi uppriktigt värdesätter det arbete som utförs av såväl producenten, styckaren, köttklassificeraren och kocken som servitören. Hos oss både syns och smakar hantverket, och hantverket bekräftar samtidigt på ett transparent och spårbart sätt produktens färd från Atria-gårdarna till din tallrik.
Världens bästa kött 2018 och 2019
Finskt nötkött från Atria har nu två år i rad tagit hem segern i ”Biffarnas världsmästerskap” World Steak Challenge. Trots all finsk anspråkslöshet är det hög tid att vi erkänner att allt inte alltid bara kan vara en slump, utan att allt det goda också krävt mycket hårt arbete.
Tredje gången gillt… Vi är glada att äntligen få öppna dörrarna för er alla!
Gastrogrill Murés start har varit synnerligen intressant. Två gånger har vi varit på väg att öppna restaurangen, men på grund av coronaviruset har vårt öppningsdatum flyttats till juni. Nu önskar vi er alla välkomna till Gastrogrill Muré för att äta och dricka gott i en trivsam, bekväm och säker miljö. Vi har läst statsmaktens anvisningar noggrant och Gastrogrill Muré vidtar följande åtgärder i vår gemensamma kamp mot coronaviruset:
- Vi har minskat antalet kundplatser: Utgående från kundplatsantalet i serveringstillståndet (45 kunder) är det nya maximiantalet tills vidare 33 samtidiga kunder. Vi går inte runt med måttband, men det är stort avstånd mellan våra bord.
- Våra bord är i princip för två personer. Borden kan vid behov slås samman enligt sällskapets storlek. Större sällskap är alltså också välkomna.
- Mat och dryck serveras vid borden, förutom take away-måltider som överräcks vid disken. Såväl köks- som serveringspersonal är noggrann med att följa hygienanvisningarna vid tillagning och servering.
- Våra bord har för tillfället inga dukar, och vid varje bord finns möjlighet att desinficera händerna. Borden desinficeras när kunderna byts ut. Menyerna rengörs efter varje användning.
- Kom inte till restaurangen om du är sjuk! Det gäller allas vår gemensamma säkerhet. Vi har öppet hela sommaren, så du har gott om tid att komma till oss senare.
Allt detta är sådant vi gör för din, min och allas vår trivsel, bekvämlighet och säkerhet. En dag i sänder i riktning mot en coronafri tillvaro!
Lunch
tisdag – fredag: 11.30 – 15.00
(också take away)
À la carte
tisdag: 15.00 – 22.30 (köket -21.00)
onsdag – fredag: 15.00 – 23.00 (köket -22.00)
lördag: 14.00 – 23.00 (köket -22.00)
Alcohol drycker serveras ändast till 22.00
Sent lunch
Murés sent lunch på lördagar 14.00 – 16.00.
Dagens biff 27 €