Finländskt kött, det bästa i världen
Till Gastrogrill Muré är alla vänner av god mat välkomna. Vi vill erbjuda smakupplevelser av toppklass med en kombination av kött och köttets bästa vänner, grönsaker, på det sätt som passar dig bäst. Vi har inte gjort färdiga portionskombinationer med roliga portionsnamn, hos oss får du sätta ihop den portion du själv vill ha av grillat kött, grönsaker och andra tillbehörsamt vårt urval av såser. Den här huvudrätten kan du komplettera med valfria för- och efterrätter, beroende på situationen. Vår rosade vinlista innehåller bland annat viner som valts ut för Gastrogrill Muré av vingården Marqués de Cáceres i Rioja, och som man inte får någon annanstans i Finland.
För det finländska köttet, som är bäst i världen!
Vi har öppet
Lunch
måndag – fredag: 11.30 – 15
À la Carte
må-to: 17 – 23 (köket 22)
fredag: 17 – 24 (köket -23)
lördag: 16 – 01 (köket -23)
Världens bästa biff 2021 från Atrias gård i Karvia
Atrias finländska gräsbetade nötytterfilébiff har utsetts till världens bästa biff vid den prestigefyllda tävlingen World Steak Challenge i Dublin. Atrias danska samarbetspartner JN Meat International deltog i tävlingen med finländskt nötkött från Atria och vann titeln världens bästa biff för tredje gången i rad. Man knep vinsten bland över 400 olika biffar och 23 deltagarländer.
Ursprunget hos köttet på Muré – Se här vilka gårdar vårt kött hittills har kommit från
AUTION TILA | KEURUU |
REPOLAN TILA | KITEE |
PIHAVIRIÄN TILA | KURIKKA |
JUKOLAN TILA | RAUTALAMPI |
ONNELAN TILA | JOENSUU |
LAUKKASEN TILA | KIURUVESI |
JOKELAN TILA | RAUTAVAARA |
KUUKKEENMÄEN TILA | ÄHTÄRI |
KÄRNÄN TILA | IISALMI |
ARVONIEMEN TILA | IISALMI |
PUUSTILAN TILA | JOENSUU |
VÄÄNÄSEN TILA | IISALMI |
TAKALON TILA | SIIKALATVA |
PURSIAISEN TILA | RAUTAVAARA |
PEURAN TILA | KURIKKA |
KORPISAAREN TILA | LAPINLAHTI |
TARVASLAHDEN TILA | PARIKKALA |
KAUPPISEN TILA | ENONKOSKI |
KALLION TILA | NIVALA |
PELLONPÄÄN TILA | KARSTULA |
JUNNON TILA | RAUTALAMPI |
KÄKELÄN TILA | KIURUVESI |
FÖHRIN TILA | KUOPIO |
KAARTEEN TILA | KIURUVESI |
HYRYN TILA | KALAJOKI |
MAJAPELLON TILA | KUOPIO |
KOTIPURON TILA | KARSTULA |
KANNION TILA | PIEKSÄMÄKI |
SALMELAN TILA | KIURUVESI |
PATAJÄRVEN TILA | KUOPIO |
UTRIAISEN TILA | PIELAVESI |
HAKOLAN TILA | MUURAME |
KUUKANRANNAN TILA | UURAINEN |
KOIVUNIEMEN TILA | KUOPIO |
VIINIVAARAN TILA | ILOMANTSI |
SUPPUNIEMEN TILA | TERVO |
VARIKSEN TILA | LIPERI |
KAUNISTON TILA | KEMPELE |
TYYNELÄN TILA | KUOPIO |
KOIVIKON TILA | KIURUVESI |
KOIVUKOSKEN TILA | NURMES |
KETTUSEN TILA | KUOPIO |
KAIKKOSEN TILA | KUOPIO |
RAATIKKALAN TILA | KUOPIO |
JOUHILAHDEN TILA | KUOPIO |
PÄIVÄRINTEEN TILA | VALTIMO |
VÄINÖLÄN TILA | TOHMAJÄRVI |
PIRILÄN TILA | LAPINLAHTI |
LAAJAN TILA | NURMES |
KIVIRANNAN TILA | MULTIA |
KUIVILAN TILA | SOINI |
PELTOLAN TILA | MUURAME |
NEVALAISEN TILA | VALTIMO |
LEHMOSEN TILA | RAUTALAMPI |
RUSILAN TILA | RAUTALAMPI |
YLÄHARJUN TILA | PUUMALA |
OIKARISEN TILA | KÄRSÄMÄKI |
TELLAN TILA | RUOKOLAHTI |
WERHONKARTANON TILA | PADASJOKI |
TOIVOLAN TILA | KUOPIO |
ALAVAN TILA | KITEE |
PIKONMÄEN TILA | MIKKELI |
LOUKKUMÄEN TILA | UURAINEN |
KUOKKASEN TILA | VALTIMO |
HERTTUAISEN TILA | MIKKELI |
AHOLAN TILA | PIELAVESI |
MÄKELÄN TILA | HIRVENSALMI |
MAKSIMAISEN TILA | ILOMANTSI |
UUSI-LUMMUKAN TILA | KONNEVESI |
PAAVOLAN TILA | KUORTANE |
SYVÄSALMEN TILA | KUOPIO |
ANTTILAN TILA | PARIKKALA |
MANSIKKAHARJUN TILA | RANTASALMI |
MEHTÄLÄN TILA | HAAPAVESI |
SIPOLAN TILA | VIEREMÄ |
HÄRKÄSEN TILA | SAVONLINNA |
OLLINSALON TILA | ASKOLA |
LIKANOTKON TILA | LAPINLAHTI |
LÄHTELÄN TILA | TOHMAJÄRVI |
MYLLYNTAUKSEN TILA | SAARIJÄRVI |
JOKIRANNAN TILA | PETÄJÄVESI |
KOSKIPELLON TILA | EVIJÄRVI |
KANKAAN TILA | PERHO |
JASEFARM | ISOJOKI |
SULKAVAN TILA | ÄHTÄRI |
PUNNOLAN TILA | JUVA |
PERKKIÖN TILA | NIVALA |
MIKKOLAN TILA | SULKAVA |
UUSIMÄEN TILA | ALAVUS |
SUURNIEMEN TILA | JUVA |
TASKILAN TILA | JUVA |
PUUTOLAN TILA | |
SAARIJÄRVEN TILA | |
UKONAHON TILA | |
TOIVALAN TILA | |
KYLÄNPÄÄN TILA | |
KOMULAISEN TILA | |
LAHTISEN TILA | |
LEHMOSEN TILA | RAUTALAMPI |
MÄKELÄN TILA | HIRVENSALMI |
HÄMEENLAAKSON TILA | JOUTSA |
VATAJAN TILA | RAUTALAMPI |
AHOLAN TILA | UTAJÄRVI |
VANHAKORVEN TILA | NURMES |
AAPELIN TILA | VIITASAARI |
HARJUN TILA | IISALMI |
MÄHÖVAARAN TILA | KITEE |
PEKKARISEN TILA | |
PENTTISEN TILA | |
VÄÄRÄMÄEN TILA | |
HYNNILÄNSAAREN TILA | JOROINEN |
KAARPOLAN TILA | |
MAKKOSEN TILA | |
LAMMINJOEN TILA | |
HEINSUON TILA | |
PAASONMÄEN TILA | |
RÖNKÖN TILA | |
ALAKANTALAN TILA | |
LYYTILÄN TILA | |
MÄKELÄN TILA | HIRVENSALMI |
RAUTALAHDEN TILA | |
ALAPIHAN TILA | LAPINLAHTI |
HAUTALAN TILA | |
ALAPEURAN TILA | |
RAUTALAHDEN TILA | |
HAAPALAN TILA | |
KOTALAHDEN TILA | LIEKSA |
PAAVOLAN TILA | |
HAUTALAN TILA | |
ROPPOLAN TILA | Rantasalmi |
PAKKALAN TILA | |
PARTALAN TILA | PIELAVESI |
ITÄPELLON TILA | |
HOVILAHDEN TILA | Mikkeli |
KOMULAISEN TILA | |
VANTTAN VARIKSEN TILA | |
AUTION TILA | |
VILJALAN TILA | KINNULA |
OHVANAN TILA | |
J.K. KNUUTTILAN TILA | ILMAJOKI |
SYDÄNMAAN TILA | |
MOKSIN TILA | Jyväskylä |
KAUPPISEN TILA | Enonkoski |
SIROLAN TILA | Parkano |
KOIVULAN TILA | KITEE |
KALLIOHARJUN TILA | KUOPIO |
LEHTORINTEEN TILA | PIELAVESI |
JYLHÄPURON TILA | KEITELE |
KARSALAN TILA | SAARIJÄRVI |
MAAHERRAN TILA | KEITELE |
NORTULAN TILA | SEINÄJOKI |
HAKOLAN TILA | MUURAME |
TOIVOLAN TILA | SAARIJÄRVI |
HARALAN TILA | LIEKSA |
KOTIKANKAAN TILA | KEITELE |
KUMPULAN TILA | VIEREMÄ |
SÄRKILÄN TILA | IISALMI |
PEKKELAN TILA | KIURUVESI |
PIEN-PIISPALAN TILA | JUVA |
NEVALAISEN TILA | NURMES |
K.MUTTOSEN TILA | KARSTULA |
NATULAN TILA | JOROINEN |
SUUKKOLAN TILA | |
YRJÖLÄN TILA | KUOPIO |
PYYKKILÄN TILA | REISJÄRVI |
AHON TILA | SEINÄJOKI |
LAHTISEN TILA | |
KEKKOLAN TILA | JOENSUU |
KOPERON TILA | KUOPIO |
SAUKKOLAN TILA | |
EMOMÄEN TILA | |
MIETTISEN TILA | |
Presentkort till Muré
Överraska din vän med en läcker gåva! Presentkort till Gastrogrill Muré kan du enklast skaffa från Atrian Lihakauppa. Välj ett presentkort värt 50, 100 eller 150 euro och gör en smakresa till världens bästa, finländska kött.
- Gastrogrill Muré
- Unika uppfödningsförhållanden garanterar kött av hög kvalitet
- Bevisligen det bästa köttet i världen
- Urvalskriterier för köttet
Gastrogrill Muré
Till Gastrogrill Muré är alla vänner av god mat välkomna. Vi vill erbjuda smakupplevelser av toppklass med en kombination av kött och köttets bästa vänner, grönsaker, på det sätt som passar dig bäst. Vi har inte gjort färdiga portionskombinationer med roliga portionsnamn, hos oss får du sätta ihop den portion du själv vill ha av grillat kött, grönsaker och andra tillbehör samt vårt urval av såser. Den här huvudrätten kan du komplettera med valfria för- och efterrätter, beroende på situationen. Vår rosade vinlista innehåller bland annat viner som valts ut för Gastrogrill Muré av vingården Marqués de Cáceres i Rioja, och som man inte får någon annanstans i Finland.
För det finländska köttet, som är bäst i världen!
Välkommen!
Unika uppfödningsförhållanden garanterar kött av hög kvalitet
Den höga kvaliteten hos det inhemska köttet beror inte enbart på en planmässig och näringsrik
utfodring. I sin unika uppväxtmiljö får nötkreaturen andas den friska nordiska luften och dricka världens renaste vatten. I Finland är nederbörden större än avdunstningen, så rent sötvatten finns alltid att tillgå. Ute i världen är situationen en annan. Det råder brist på dricksvatten och dess användning för lantbrukets behov ökar avsevärt den utländska köttproduktionens klimatavtryck.
Atria har ett nära samarbete med sina avtalsproducenter, Atrias familjegårdar. Samarbetet är övergripande och producenterna får alltid hjälp då de behöver, till exempel med planeringen av nötboskapens utfodring eller med utvecklingen av uppfödningsförhållandena. Förutom goda uppfödningsförhållanden är djurens hälsa viktig. Atrias familjegårdar hör till Naseva, systemet för uppföljning av nötboskapens hälsovård. Vid finländska nötgårdar används antibiotika endast då det verkligen är nödvändigt och det råder nolltolerans mot salmonella. Atrias produktionskedja är transparent och går att spåra, ända från åkrarna där gräset odlas till butikshyllan och restaurangbordet.
Bevisligen det bästa köttet i världen
Det finländska köttet är det bästa i världen. Detta har också bevisats världen över: Atrias kött har vunnit titeln världens bästa kött i tävlingen World Steak Challenge åren 2018, 2019 och 2021. På grund av pandemin deltog man inte 2020.
Efter vår andra World Steak Challenge-seger undrade vi nog själva också hur detta kunde hända igen. En av domarna kommenterade att vi kanske är för nära och inte ser varför vårt kött är så överlägset. Den viktigaste faktorn är gräsutfodring, rent vatten och utmärkta uppfödningsförhållanden; dessa är de viktigaste utgångspunkterna som i Finland är överlägsna jämfört med många andra länder. Allt utgår egentligen från goda uppfödningsförhållanden för djuren och dit hör även god djurhälsovård.
”Världsmästerskapet i biff”, tävlingen World Steak Challenge har vunnits med Atrias råvaror åren 2018, 2019 och 2021.
Urvalskriterier för köttet
Det första och viktigaste skedet i valet av kött till Gastrogrill Muré är arbetet som görs vid slakteriet i Jyväskylä. Där bedöms, klassificeras och handplockas särskilt det kött som kommer till restaurangen från det normala köttflödet. Köttklassificerarna ser på köttbitarnas marmorering som syns tydligt på köttets yta. Det är den viktigaste faktorn i urvalet. De bästa bitarna som är av rätt storlek och har goda visuella egenskaper väljs ut till Muré. Leveranser från slakteriet till restaurangen sker varje vecka, så köttet på kundernas tallrikar är alltid det färskaste av det färska.
På Muré bedöms köttet alltid utifrån tre kriterier: mörhet, marmorering och smakintensitet på en skala från ett till tio, och dessa kriterier är vår riktlinje för den perfekta köttportionen. Dessa tre kriterier, liksom köttets ursprung på gårdsnivå finns till påseende på krittavlan på restaurangens vägg i enlighet med dagens utbud. Om köttproducenten/köttet byts ut under dagen, ändras det genast på väggen och kriterierna uppdateras.
Denna kompromisslösa satsning på kvalitet och smak kräver hantverk i varje skede, och hantverk är kärnan i det vi gör. För oss innebär hantverk en uppriktig respekt för det arbete som producenten, slaktaren, köttklassificeraren, kocken och servitören utför. Hos oss både syns och smakar hantverket, samtidigt som vi på ett transparent och spårbart sätt garanterar produktens väg från Atrias gårdar till din tallrik.
– Mika Palonen
Köksmästare
Årets kock 2010
Finlands representant i Bocuse d’Or-tävlingen 2013